Vorige week was het weer tijd voor het vaste hoogtepunt van onze buitenlandse stages: mijn verjaardag. De braai – zuid-afrikaanse barbecue – die we ter gelegenheid hiervan hebben gehouden is wel even het vermelden waard.
Onze gastvrouw Linda heeft kosten nog moeite gespaard om de rekbaarheid van onze maagwand tot het uiterste te testen.
Amongst her weaponry were such diverse elements as:
De grootste biefstuk die ik ooit in mijn prille bestaan heb gezien. Wij vermoeden dat Linda in haar vrije tijd olifanten stroopt.
Het plaatselijk fenomeen pap, in één van zijn vele verschijningsvormen:
Vanavond bereid door onze lieftallige keukenprinses Pam:
Pap is niet meer dan een gekookte brei van milimeel met water, maar het vormt hét basisingrediënt van de zuid-afrikaanse keuken, als ik 't goed begrijp.
The Agency heeft er samen met RP Productions dan ook een hit tv-programma aan gewijd: Pap Idols !
U voelt 'm al komen: vlijtige huisvrouwen en fornuisacrobaten uit het hele land mogen voor een panel professionele proevers hun pap-brouwsels komen demonstreren. Met dat verschil dat de juryleden lang niet zo genadeloos zijn als hun collega's van de echte Pop Idols. Ze zullen zelfs de smerigste misbaksels met een goedkeurende glimlach doorslikken. Zolang de sfeer erin blijft!
Het werkt in ieder geval, want de show is een enorm succes.
We mochten laatst zelfs een opname van dit programma bijwonen.
Geen superextravagante shoot, maar de lunch was uitstekend: na afloop mochten we ons op de overheerlijke rekwisieten storten: weer braai met pap, door de charmante celebrity guest, wier naam mij ontglipt.
Ik dwaal echter weer af, on with the menu:
Alsof we na ons schelleke mammoet-steak nog niet op barsten stonden ... De verjaardagstaart. Mét kaarsjes, dit keer!
(al had die lucifer vorig jaar natuurlijk ook zijn charme.)
Bij het zien van de hagelslag en het ruiken van de slagroom, werden Franks ogen glazig en greep hij met een ijzige kalmte het keukenmes ...
Wat hierna plaatsvond, is niet voor gevoelige zieltjes.
Wednesday, August 01, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment